Search
Close this search box.

Fietsexcursie: waterwinning en natuur rondom Castricum aan Zee

Wil jij meer weten over de samenhang tussen waterwinning en natuur? Ga mee op pad met deze fietsexcursie en ontdek de belangrijke rol die de duinen spelen bij de winning en zuivering van drinkwater.

Tijdens deze fietsexcursie vertellen Sander de Haas (hydroloog), Lucas Borst (hydroloog en onderzoeker PWN) en Natasja Nachbar (boswachter PWN)  over de samenhang tussen waterwinning, beheer en natuur in de waterwingebieden van PWN. Al fietsend vertellen we je wat dit met elkaar te maken heeft. Water is onlosmakelijk verbonden aan natuur. Wat houdt dit in als je een drinkwaterproducent bent en ook een natuurbeheerder. Deze samenwerking noemen wij groen-blauw. We zien infrastructuur die alles te maken heeft met het zuiveren van water. Maar we zien ook dat dit samengaat met mooie, soms bijzondere natuur. Het duin is rijk aan bijzondere soorten. Bloemen, insecten en in de waterwingebieden de vele soorten vogels gebonden aan riet en open water. Misschien bloeien de orchideeën al?

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar esther@duinbehoud.nl

  • Uw gegevens