Texel: Overkanters excursie

Noord-Holland, 30 september, 12.00 – 14.00

Er is veel te vertellen over de bizarre omgang van mensen met de natuur, hoe hecht verweven wij mensen zijn met de natuur, of we nou willen of niet. In feite zijn we zo gewend aan onze rol in de natuur dat die niet meer opvalt. Maar deze relatie is erg interessant en zeer vermakelijk, zeker in de duinen. De Mokbaai en de gebiedjes in de directe omgeving zijn daar prachtige voorbeelden van. Arthur Oosterbaan heeft onlangs een boekje over dit onderwerp geschreven, “Overkanters”. Hij wil graag ter plekke de voorbeelden van zonderlinge omgang van de mens met de natuur laten zien tijdens een excursie.

Het belooft een mooie excursie met zonderlinge overdenkingen te worden…. over gif en bommen, over amfibische oefeningen, over overbodige zanddijken en zoute kwel doorlatende dijken, over stikstof uitstoten en water wegpompen, over mooie uitkijkpunten en stomme meetpalen, waaronder het Licht van Troost, en over verjongingskuren tegen elk beter weten in. Daar tussendoor zijn er nog heel wat interessante dieren en planten te bewonderen. Komt dat zien!

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Foto: Mokbaai met vogels door Sytske Dijksen.

  • Uw gegevens