Het Verklikkerstrand, een bijzonder aangroeistrand met even bijzondere gebruikers

Zeeland, 23 september, 14.00 tot 16.00 uur

Een buitenkansje! Ga mee met duinconsulent Margo van der Meulen naar het Verklikkerstrand op de kop van Schouwen. Een unieke belevenis in zeldzaam mooie natuur.

Consulent Margo van der Meulen kent het Verklikkerstrand als haar broekzak en neemt je mee naar dit bijzondere gebied. Een prachtig stuk strand waar in het broedseizoen allerlei vogels broeden. De strandplevier, de bontbekplevier, de dwergstern en de scholekster zijn de vogels die hun weg intussen naar het Verklikkerstrand hebben gevonden.

Zeldzame strandplevier

De strandplevier is zeldzaam; er zijn minder dan 200 broedpaartjes in Nederland. Ze zijn pas vertrokken naar hun winterverblijf in Spanje en Noord-Afrika. Vanaf half maart zijn ze weer present op het Verklikkerstrand voor een nieuwe broedronde. Dankzij het lopende ringprogramma weten we dat dezelfde plevieren meer jaren achter elkaar naar het Verklikkerstrand komen om te broeden. Hoe het de vogels dit broedseizoen is vergaan hoor je tijdens de wandeling.

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Foto: Strandplevier door Johan Krol

  • Uw gegevens