Zoet, brak en zout: door de duinen van Kwade Hoek

VOL
de Kwade Hoek door Nico van Kappel

Op zaterdag 24 juni staat een unieke excursie op het programma door de binnenduinen en over het strand van Kwade Hoek, op de kop van Goeree. Jan Baks, duinkenner, neemt je mee naar het leefgebied van onder andere ruim driehonderd plantensoorten, de nachtegaal en de rugstreeppad.

De Kwade Hoek, onderdeel van de duinen van Goeree, is met zijn afwisseling van zoet, brak en zout water een ideale leefomgeving voor bijzondere planten en dieren. Je maakt tijdens de excursies ook kennis met de vorming van natuurlijke duintjes op het strand en over de groei van dit natuurgebied de afgelopen honderd jaar. ​De Kwade Hoek is een van de Groene stranden van het project Het Groene Strand. Jan Baks kent het gebied als zijn broekzak en is een van de initiatiefnemers van de werkgroep Het Groene Strand op Goeree.
Er is plaats voor maximaal vijftien deelnemers, dus meld je tijdig aan. De Kwade Hoek is op sommige plekken drassig. Hoge wandelschoenen of laarzen aanbevolen!

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Datum: zaterdag 24 juni

}

Tijd: 09.00 tot 11.00 uur

Startpunt: parkeerplaats hoofdingang Kwade Hoek, Oostdijkseweg, Goedereede

,

Afstand: 5 tot 6 km

Max. aantal personen: 15

0

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

Sorry, we zijn helaas volgeboekt!