Fietsexcursie: geschiedenis van de waterwinning in de Kennemerduinen

VOL

Duinkenner en hydroloog Piet Veel neemt je mee door de geschiedenis van de waterwinning in de Kennemerduinen. In 2003 is de waterwinning in het gebied beëindigt en sindsdien heeft de natuur zich hersteld. Tijdens de fietsexcursie gaan we met eigen ogen zien dat 20 jaar na het stopzetten van de waterwinning de karakteristieke duinnatuur weer op grote schaal aanwezig is.

We bezoeken het monumentale waterleidingcomplex, de nog in het terrein aanwezige puttenreeks en plekken waar maatregelen zijn uitgevoerd (in verschillende perioden) om de kenmerkende vegetatie van natte en vochtige duinvalleien te herstellen.

Mocht je niet met je eigen fiets kunnen komen, het bezoekerscentrum verhuurt fietsen (je moet wel reserveren) en er zijn OV-fietsen in station Haarlem (een kwartiertje fietsen naar het bezoekerscentrum).

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Datum: zaterdag 24 juni

}

Tijd: 12.00 tot 14.00 uur

Startpunt: bezoekerscentrum de Kennemerduinen, Zeeweg 12, 2051 EC Overveen

,

Afstand: 15 kilometer

Max. aantal personen: 20

0

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

Sorry, we zijn helaas volgeboekt!