Het Verklikkerstrand: een bijzonder aangroeistrand met even bijzondere gebruikers

VOL

Ga mee met duinconsulent Margo van der Meulen naar het Verklikkerstrand op de kop van Schouwen. Een unieke belevenis in zeldzaam mooie natuur.

Consulent Margo van der Meulen kent het Verklikkerstrand als haar broekzak en neemt je mee naar dit bijzondere gebied. Een prachtig stuk strand waar in het broedseizoen allerlei vogels broeden. De strandplevier, de bontbekplevier, de dwergstern en de scholekster zijn de vogels die hun weg intussen naar het Verklikkerstrand hebben gevonden.

Er loopt een zgn. “ringprogramma”. Een speciale werkgroep houdt precies bij welke vogel waar broedt en wat het mannetje en vrouwtje is. Zo weten we dat de Bontbekplevier hier al voor het 3e jaar komt. Hij/zij openen het broedseizoen. We hebben dit jaar al een nestje gevonden! De strandplevier is zeldzaam. Zij overwinteren in Spanje en Noord-Afrika en rond eind maart zijn ze weer in Zeeland.

Let op: Krijgt u binnen een week na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Datum: Zondag 18 september

}

Tijd: 14.00 - 16.00

Startpunt: Halte van de Beachhub lijn 2 bij strandopgang Renesse Watergat

,

Afstand: 6 km

Max. aantal personen: 15

0

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

Sorry, we zijn helaas volgeboekt!