Pittige wandeling in nieuw duingebied Spanjaards Duin

VOL

Spanjaards Duin is een nieuw duingebied van 40 ha aan de Delflandse kust bij ’s Gravenzande. Het gebied is in 2009 aangelegd met suppletiezand van de Noordzeebodem, om waardevolle duinnatuur op te laten ontwikkelen. Het dient als compensatie voor de uitbreiding van de Haven van Rotterdam (Maasvlakte 2). Het is het eerste voorbeeld in Nederland waar nieuwe duinen zijn aangelegd met natuur als hoofddoelstelling.

Duinconsulent Jacco Duindam zal u meenemen op deze pittige tocht, waarbij de nadruk ligt op de dynamiek van de duinen en het strand. Hij voorspelt een deel van de broedvogels te zien en hopelijk ook Bontbek- en Kleine plevier en misschien wel de zandhagedis. Afhankelijk van het weer passen we onze route aan. Het wordt een tocht van ongeveer 6 kilometer , waarvan een deel door los zand. Dat vraagt een goede conditie en in ieder geval goed wandelschoenen.

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Datum: 24 juni

}

Tijd: 9.00 - 11.00 uur

Startpunt: Deze excursie gaat van slag Vlugtenburg ( startpunt) in ’s Gravenzande naar Spanjaardsduin en dan via het strand naar slag Stuijfkeszand.

,

Afstand: 6 km

Max. aantal personen: 15

0

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

Sorry, we zijn helaas volgeboekt!