Strandvondsten op het strand van Katwijk

Zuid-Holland, 24 juni, 15.00 tot 17.00

Deze excursie draait om de dieren en planten van het strand bij Katwijk aan Zee. Denk daarbij aan aangespoelde wieren, schelpen, krabben, kwallen en planten van de jonge duintjes en zeereep. Marijke Kooijman neemt je mee op ontdekkingstocht op het strand bij Katwijk aan Zee ten noorden van de uitwatering.

Marijke is al 30 jaar lid van de ‘strandwacht’ Katwijk-Noordwijk, en ruim 10 jaar coördinator daarvan. Ze komt daardoor heel regelmatig op het strand om gegevens te verzamelen van vers aangespoeld biologisch materiaal en vindt dat na al die jaren nog steeds heel interessant of zoals ze zelf zegt: ‘Ik leer nog steeds bij, niet alleen over alle nieuwe soorten die aanspoelen, maar ook over wat moeilijkere soorten.’

Afhankelijk van het weer kunnen waterdichte schoenen (laarzen) en water- en winddichte kleding handig zijn op het strand.

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Datum: 24 juni

}

Tijd: 15.00 - 17.00

Startpunt: Start bij de parkeermeter bij de KNRM-loods Noordduinseweg 1 Katwijk aan Zee. Let op: om 14.45 uur verzamelen!

,

Afstand: 0,5 tot 1 kilometer

Max. aantal personen: 10

6

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

  • Uw gegevens