Wat vinden we aan het strand bij Katwijk?

Zuid-Holland, 17 september, 15.00 tot 17.00

Het is altijd een verrassing wat je vindt op het strand. Zijn er tere schelpjes, mooie horentjes of juist grote schelpen, of inktvisschilden aangespoeld? Schelpen met het dier er nog in? Of veen met boorgaten van de boormossel?

Wat aanspoelt is afhankelijk van windrichting en windkracht, maar ook van klimaatverandering en/of vooroeversuppleties. Wekelijks loopt een groep van Stichting ANEMOON bij laagwater over het strand en registreert alle aangespoelde planten en dieren. Zo weten we veel meer over veranderingen in het voorkomen van soorten die vlak voor de kust leven.
Enkele Leden van de ‘strandwacht’ Katwijk-Noordwijk en DUIN-redactielid Marijke Kooijman geven uitleg bij onze vondsten.

Afhankelijk van het weer kunnen waterdichte schoenen (laarzen) en water- en winddichte kleding handig zijn op het strand.

Let op: Krijgt u binnen een week na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Datum: 17 september

}

Tijd: 15.00 - 17.00

Startpunt: Strand Katwijk noordzijde uitwatering, start excursie: parkeerplaats bij de KNRM-loods.

,

Afstand:

Max. aantal personen: 15

11

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

  • Uw gegevens