Wijk aan Zee: begrazing in het Noordhollands duinreservaat

Noord-Holland: 17 september, 10.00 tot 11.30

Grote delen van het Noordhollands Duinreservaat is de afgelopen jaren in begrazing genomen, dit gebeurde naar aanleiding van de verdwijning van het konijn. Je kunt Schotse Hooglanders, Exmoor pony’s en plaatselijk ook bontvee, schapen en Hollandse landgeiten tegenkomen in het gebied. Deze verschillende grote grazers worden door PWN ingezet om het dichtgroeien van het duin met struiken en vergrassing te voorkomen. Over welke grazers waar worden ingezet, waarom zij worden ingezet en wat zij doen voor het duinlandschap, daar hoor je alles over in deze excursie.

Op deze excursie wordt je meegenomen op een wandeling met een PWN boswachter en duinconsulent Hans Turlings. De boswachter zal je alles vertellen over beheer en begrazing in het Noordhollands Duinreservaat. Omdat we ook buiten de paden zullen gaan is het dragen van stevige schoenen zeer aan te bevelen. Voor mensen die niet zo goed ter been zijn is deze excursie daardoor minder geschikt.

Let op: Krijgt u binnen een week na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar stichting@duinbehoud.nl

Foto: Leela Kraaijeveld

Datum: 17 september

}

Tijd: 10.00 - 11.30

Startpunt: Parkeerplaats ingang De Rellen aan de Meeuwenweg bij Wijk aan Zee (coördinaat: 52.497098,4.599757)

,

Afstand: 3 km

Max. aantal personen: 20

13

Beschikbare plaatsen over

Aanmelden

  • Uw gegevens