Search
Close this search box.

Gemeenteraad Schouwen-Duiveland tegen plan Brouwerseiland

Brouwersdam door Luiletterland

Stichting Duinbehoud is blij dat de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland nee heeft gezegd tegen het nieuwe plan voor Brouwerseiland. Daarmee lijkt de bouw van een vakantieresort met ruim 300 luxe villa’s aan de Brouwersdam definitief van de baan.

Duinconsulent Margo van der Meulen: ‘We zijn erg blij met het besluit. De kans is nu miniem dat er alsnog bebouwing komt aan de Brouwersdam. Zo kan iedereen blijven genieten van de natuur in dit gebied.’

Stichting Duinbehoud en andere kustbeschermers hadden in een brief aan de gemeenteraad hun bezwaren tegen het plan op een rijtje gezet. De gemeenteraad is het in zijn besluit eens met het bezwaar dat het plan in strijd is met het Convenant Zeeuwse Kustvisie. Ook benadrukt de raad het belang van de locatie als internationale surfhotspot.

Eerdere plannen voor Brouwerseiland strandden bij de Raad van State en de Provincie Zeeland. Daarbij speelde de verwachte stikstofuitstoot bij de bouw en exploitatie van het vakantieresort een belangrijke rol.

Gerelateerde berichten

Een dikke honderd inzendingen! We hebben prachtige foto’s ter gelegenheid van 4e de Dag van de Duinen fotowedstrijd ontvangen. Heel veel bijzondere beelden van fotografen die allemaal op hun eigen manier een beetje verliefd zijn op onze duinen.
We starten onze wandeling vanaf de parkeerplaats aan de Noorddijk/Gerrit van Hoekestraat. Hier was een klein bezoekerscentrum voor het Nederlandse deel van het Zwin-gebied.
De kleine parelmoervlinder is een pareltje van de open duinen. Ondanks de malaise bij veel dagvlinders weet hij zich overal langs de kust redelijk te handhaven. Met een beetje moeite en wat geluk kan iedereen hem vinden.