Gemeenteraad Schouwen-Duiveland tegen plan Brouwerseiland

Brouwersdam door Luiletterland

Stichting Duinbehoud is blij dat de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland nee heeft gezegd tegen het nieuwe plan voor Brouwerseiland. Daarmee lijkt de bouw van een vakantieresort met ruim 300 luxe villa’s aan de Brouwersdam definitief van de baan.

Duinconsulent Margo van der Meulen: ‘We zijn erg blij met het besluit. De kans is nu miniem dat er alsnog bebouwing komt aan de Brouwersdam. Zo kan iedereen blijven genieten van de natuur in dit gebied.’

Stichting Duinbehoud en andere kustbeschermers hadden in een brief aan de gemeenteraad hun bezwaren tegen het plan op een rijtje gezet. De gemeenteraad is het in zijn besluit eens met het bezwaar dat het plan in strijd is met het Convenant Zeeuwse Kustvisie. Ook benadrukt de raad het belang van de locatie als internationale surfhotspot.

Eerdere plannen voor Brouwerseiland strandden bij de Raad van State en de Provincie Zeeland. Daarbij speelde de verwachte stikstofuitstoot bij de bouw en exploitatie van het vakantieresort een belangrijke rol.

Gerelateerde berichten

Het najaar is het mooiste jaargetijde voor een wandeling door de natuur om paddenstoelen te bewonderen. Ook op het strand vind je langs de duinvoet fraaie paddenstoelen.
Samen met Jacco Duindam, sinds lange tijd duinconsulent van de Kapittelduinen en Solleveld in Zuid-Holland, maak ik door het Staelduinse bos.
Strandpalen genieten niet bepaald grote publieke belangstelling. Met zijn boek ‘Strandpalen van Nederland’ laat Martijn de Groot echter zien hoe onterecht dat is.