Interessante berichten

Zullen we dit jaar weer nesten vinden van de bontbekplevier? Dit vroegen de vier vrijwilligers zich af die dit jaar de nestelende vogels in de gaten gingen houden. Vorig jaar waren de eieren van een van de twee gevonden nesten uitgekomen en hadden de vogels bij de laatste waarneming twee bijna vliegvlugge jongen grootgebracht.
Iedereen kent de duinen: mooie, golvende zandheuvels langs de Nederlandse kust. Geologen noemen dit de ‘Jonge Duinen’. Dit betekent dat er ook ‘Oude Duinen’ zijn. Waar zijn die dan? Gelukkig zijn ze gemakkelijk te vinden.
Waddenschilder Janhendrik Dolsma: “Je ruikt de duinen, ziet de kleur en hoort de vogels”
Elke maand vertelt Duinbehoud over wat er die maand te zien is in de duinen. Deze keer: geel walstro.
Zandloopkevers zijn de kevers die je op warme dagen over het zand ziet rennen. Als je ze nadert, vliegen ze snel op om een paar meter verderop weer neer te strijken. Zo lijkt het of ze je altijd voor de voeten lopen.
Elke maand vertelt Duinbehoud over wat er die maand te zien is in de duinen. Dit keer: de blauwvleugelsprinkhaan
Frans Beekman is een gepensioneerd leraar aardrijkskunde. Jarenlang was hij duinconsulent van Stichting Duinbehoud op Schouwen-Duiveland.
Het watersysteem van een deel van Terschelling ging het afgelopen jaar letterlijk op de schop voor project Waterpracht.
Elke maand hebben we het over een dier of plant die je op dat moment in de duinen kunt spotten. Het vroege voorjaar is de bloeitijd van de viooltjes in de duinen.
Hij groeit vooral op wat rommelige terreintjes maar ook in het duin is hij te vinden; de papaver.
Is er effect van zandsuppleties op de zeedieren die daar leven? Laten we eens een kijkje onder water nemen.
Een nieuw boek is gepubliceerd over de duinen bij Voorne en hun rijke geschiedenis.
In Dol op de Duinen zetten we elke maand een vrijwilliger of betrokkene van Stichting Duinbehoud in de schijnwerpers. Zij vertellen waarom de duinen een speciale plek in hun hart hebben. Deze keer: donateur en beleidsmaker Rob Wolters.
Elke maand hebben we het over een dier of plant die je op dat moment in de duinen kunt spotten, dit keer: de nachtegaal.
Elke maand hebben we het over een dier of plant die je op dat moment in de duinen kunt spotten, dit keer: Daslook
In Dol op de Duinen zetten we elke maand een vrijwilliger of betrokkene van Stichting Duinbehoud in de schijnwerpers, dit keer: Hanneke Mesters.
Reeën kun je in veel duingebieden het hele jaar treffen. Ze zijn vrij schuw dus je moet een beetje geluk hebben.
‘Duinen en Mensen Voorne’ biedt met honderden kaarten en foto’s van vroeger en nu, een nieuw verhaal over het grote en rijke duingebied van Voorne.
Het gaat niet goed met de konijnenstand in de duinen. Een groep deskundigen onderzocht welke maatregelen kunnen helpen. Ik sprak een van de onderzoekers: dierecoloog Jasja Dekker.
Het Groene strand van Oranjezon. Waarom zijn kenners zo enthousiast over dit project? Wat maakt het tot een succes? En wat blijven de bedreigingen?
Voordat de eerste bladeren aan de bomen verschijnen, kan de bosanemoon de bodem van bossen en buitenplaatsen in een wit tapijt veranderen.