Search
Close this search box.

Natuurgedeputeerde Noord-Holland moet aan de bak

Fotograaf: Esther Hessing
Fotograaf: Esther Hessing

Op de nieuwjaarsreceptie van de natuurorganisaties in Noord-Holland wordt traditiegetrouw ‘De Knoop’ uitgereikt. Geen prijs voor bewezen diensten, maar een aanmoedigingsprijs om de ontvanger scherp te houden op zorg voor de natuur. Komend jaar staat de prijs op de kamer van natuurgedeputeerde in Noord-Holland Rosan Kocken.

Sijas Ackerman, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, reikt het beeldje op 17 januari uit. Ackerman blijft lang aan het woord, want De Knoop is nog onderweg. Hij moet van Texel komen, waar hij afgelopen jaar in de ‘prijzenkast’ stond bij Agrarische Natuurverenging De Lieuw. Door sneeuw en ijs loopt de overtocht uit Texel fors vertraging op. 

Als Kocken ten lange leste de prijs in ontvangst kan nemen, toont ze zich gemotiveerd om voor de natuur aan de slag te gaan. “De natuur heeft aandacht nodig, want die staat er helaas niet zo best bij momenteel. Maar als we de natuur robuuster en weerbaarder maken, komt dat ons allemaal ten goede. Ik ga gericht kijken wat nodig is om dat voor elkaar te krijgen.” 

Ook Duinbehoud wenst haar alle succes toe!

Tekst: Rien Cardol

Gerelateerde berichten

De schone energie die in de toekomst op de Noordzee wordt opgewekt, moet ergens aan land komen. Dat gebeurt via enorme aanlandplekken, grote hoogspanningsstations en met nieuwe elektriciteitsroutes over land om de stroom in te passen in het energiesysteem.
Stichting Duinbehoud spreekt haar ongenoegen uit over de door gemeente Wassenaar gekozen procedure voor de plaatsing van het kunstwerk Jericho in het Natura 2000-gebied Meijendel.
De groene specht is een beetje geheimzinnige vogel. Hij is niet heel zeldzaam en opvallend gekleurd en toch zie je hem niet vaak. Maar horen kun je hem wel.