Search
Close this search box.

Zeeuwse zilte natuur

Waterdunen gezien vanuit Oost! Foto: Provincy Zeeland, Percy's
Waterdunen gezien vanuit Oost door Percy’s

Waterdunen is een nieuw ingericht kust- en natuurgebied in Zeeuws Vlaanderen. Het is in het najaar van 2021 opengesteld voor publiek. Wandel door een nieuw krekenstelsel en bezoek de vogelhutten, uitkijkposten en de zoutwaterinlaat. In het broedseizoen wemelt het er op de broedeilanden van de sterns (grote en dwergstern), (zwartkop)meeuwen en andere kustbroedvogels. Er staat dan ook een camera gericht op de kolonie grote sterns. Maar er is nog meer te zien. In Waterdunen komen ideeën en plannen samen op gebied van kustverdediging, werkgelegenheid, landbouwinnovatie, recreatie en natuurcompensatie. Zo is er een speciaal Kustlaboratorium waar geëxperimenteerd wordt met zilte teelten en oesterkweek. De beheerder en onze duinconsulent ter plaatse vertellen er over in Duin (nr 4 2021). Klik hier voor het hele artikel.

Dit artikel verscheen in kwartaalblad Duin. Wil je meer weten over de Nederlandse kust? Word donateur en ontvang Duin voortaan elk kwartaal. Of vraag een gratis proefexemplaar aan.

Gerelateerde berichten

De schone energie die in de toekomst op de Noordzee wordt opgewekt, moet ergens aan land komen. Dat gebeurt via enorme aanlandplekken, grote hoogspanningsstations en met nieuwe elektriciteitsroutes over land om de stroom in te passen in het energiesysteem.
Stichting Duinbehoud spreekt haar ongenoegen uit over de door gemeente Wassenaar gekozen procedure voor de plaatsing van het kunstwerk Jericho in het Natura 2000-gebied Meijendel.
De groene specht is een beetje geheimzinnige vogel. Hij is niet heel zeldzaam en opvallend gekleurd en toch zie je hem niet vaak. Maar horen kun je hem wel.