Het Groene Strand verkennen

Wil je eens kijken hoe het groene Kennermerstrand er op dit moment voorstaat? Dan kun je hier een paar mooie wandelingen maken. Gewoon langs de vloedlijn (let op het aanspoelsel en de jonge duintjes) en dan weer terug door de duinen.

Wandelen over het strand bij IJmuiden aan Zee (gele route)

Kom met de bus of de fiets naar IJmuiden aan Zee. Met de auto kan ook, er is ruimte om te parkeren. Bij IJmuiden aan Zee gaat u het strand op. Linksaf richting het zuiden loopt u over het strand. Wilt u terug? Dan gaat u de duinen in. Via de duinen aan de kant van de zee, loopt u terug naar IJmuiden aan Zee. Dit gebied was vroeger strand, nu staan hier jonge duinen. In een rustig tempo en door het mulle zand doet u hier ongeveer 2 uur over. De afstand is circa 5 km. Let op: een deel van het gebied is afgesloten voor honden.

Een kortere strandwandeling langs de bunkers (groene route)

Start bij de IJmuiderslag. Ook hier kun je met de fiets en auto naar toekomen. Daarna loop je langs de bunkerroute richting IJmuiden aan Zee. En terug langs de vloedlijn weer naar je fiets of auto. Deze route is iets korter dan de eerste route. Afhankelijk hoelang je in de bunkers rondkijkt.

Het Groene Strand is een samenwerking tussen stichting Anemoon, stichting Duinbehoud, de Vogelbescherming, IVN, en Landschappen NL, in Noord-Holland is dat Landschap Noord-Holland. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcodeloterij.