Verken het Kennemerstrand: twee mooie strandwandelingen

Noord-Holland - wandelroute - 5 km

Het Kennemerstrand staat bekend om zijn bijzondere natuurwaarden. Wil je er eens een kijkje nemen? Dan kun je hier een paar mooie wandelingen maken. Dan kun je bijvoorbeeld deze mooie wandelingen maken. Gewoon langs de vloedlijn (let op het aanspoelsel en de jonge duintjes) en dan weer terug door de duinen.

Wandelen over het strand bij IJmuiden aan Zee (gele route)

Kom met de bus of de fiets naar IJmuiden aan Zee. Met de auto kan ook, er is ruimte om te parkeren. Bij IJmuiden aan Zee ga je het strand op. Linksaf richting het zuiden loopt u over het strand. Wil je terug? Dan ga je de duinen in. Via de duinen aan de kant van de zee, loop je terug naar IJmuiden aan Zee. Dit gebied was vroeger strand, nu staan hier jonge duinen. In een rustig tempo en door het mulle zand doe je hier ongeveer 2 uur over. De afstand is circa 5 km. Let op: een deel van het gebied is afgesloten voor honden.

Een kortere strandwandeling langs de bunkers (groene route)

Start bij de IJmuiderslag. Ook hier kun je met de fiets en auto naar toekomen. Daarna loop je langs de bunkerroute richting IJmuiden aan Zee. En terug langs de vloedlijn weer naar je fiets of auto. Deze route is iets korter dan de eerste route. Afhankelijk hoelang je in de bunkers rondkijkt.

Gerelateerde berichten

Samen met Jacco Duindam, sinds lange tijd duinconsulent van de Kapittelduinen en Solleveld in Zuid-Holland, maak ik door het Staelduinse bos.
Wandelroute langs buitenplaatsen, binnenduinrand, de duinen van Heemskerk en het zeedorpenlandschap bij Wijk aan Zee.
Samen met duinconsulenten Adrie Lute en Theo Baas gaat annelies Boutellier op pad voor een wandeling door het Noordhollands duinreservaat bij Castricum.