Dag van de Duinen

Op zaterdag 24 juni organiseert Stichting Duinbehoud de Dag van de Duinen

Tijdens de Dag van de Duinen vragen we extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren we samen met jou de schoonheid van dit bijzondere natuurgebied! De duinen zijn van groot belang als leefgebied van veel bijzondere en zeldzame planten en dieren. En de duinen zijn een unieke plek waar je kunt genieten van de rust en ruimte. De Dag van de Duinen en de excursies organiseren we op zaterdag 24 juni. Op vrijdag 23 juni is het mogelijk de inhoudelijke bijeenkomst in Naturalis te bezoeken.

Ga mee op excursie

Neem gratis deel aan een of meer bijzondere excursies die we voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een duinconsulent en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd!

Doe mee en maak de mooiste foto

Jouw foto uitgelicht in tijdschrift DUIN? Dan is dit je kans. Je hoeft geen ervaren natuurfotograaf te zijn, dus iedereen mag meedoen aan de fotowedstrijd. Klik op ‘Doe mee’ voor de voorwaarden en wat je kunt winnen.

Denk mee tijdens de bijeenkomst in Naturalis

Kom je naar de bijeenkomst in Naturalis Biodiversity Center in Leiden op vrijdag 23 juni? Het wordt een informatieve ochtend over de duinen, waarin we samen met verschillende experts inzoomen op de kansen en uitdagingen. Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis.

Help mee

Vind je het belangrijk dat een uniek stukje Nederland behouden blijft, voor nu en de generaties na ons? Steun de missie van Duinbehoud met een eenmalige gift of word donateur. Al voor een klein bedrag per jaar help je mee om de duinen te beschermen. Je ontvangt gratis het kleurrijke kwartaalmagazine DUIN bij je thuis en via onze maandelijkse nieuwsbrief DuinTopics houden we je op de hoogte van alles wat er leeft langs de kust.